Eikenprocessierupsbestrijding in volle gang

Eikenprocessierupsbestrijding in volle gang

Afgelopen maandag 1 mei 2017 was het dan zover: de werkzaamheden ter bestrijding van de Eikenprocessierups gingen van start! Het go-moment van dit jaar is net als vorig jaar wat later door de koude nachten die er aan vooraf gingen. De bladbezetting van de bomen en de groei van de rupsen bleef hierdoor wat achter.

Met 10 tractors zijn we begonnen met de bestrijding van de Eikenprocessierups bij 15 gemeentes in de regio Limburg en Noord Brabant. Middels een ploegendienst, welke dagelijks 20 uur draait, zorgen wij ervoor dat de gemeentelijke Eikenbomen in uw buurt zo snel mogelijk processierupsvrij zijn. Dit zorgt ervoor dat de overlast van de rupsen minimaal zal zijn.

Bent u een particulier en heeft u zelf ook Eikenbomen in uw tuin? Geef u dan vandaag nog op via ons aanmeldformulier en dan zal Herman Vaessen ook uw bomen behandelen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

In de media: Vitaal Groen

In de Tuin en Landschap staat in editie 11 -2017 een uitgebreid artikel over het beplantingsconcept VitaalGroen van Groencollectief Nederland.

Lees meer...
Bron: Tuin en Landschap |11| 2017
In de media: "Het jaar rond buiten"

Vrijdag 19 mei stond er een mooi artikel in het Limburgs Dagblad in vervolg op een interview met onze tuinontwerper.

...Lees meer...
Bron: Dagblad De Limburger / Limburgs Dagbl…
In de media: "Processierups, pas maar op!"

Afgelopen week heeft dit artikel in het Eindhovens Dagblad gestaan; "Processierups, pas maar op!".

Klik hier voor het hele artikel.

Lees meer...
Online magazine Groencollectief Nederland

In ons nieuwe online magazine leest u over actuele en interessante onderwerpen rondom (openbaar) groen. Mogen we u informeren en inspireren?

Lees meer...