Een nieuwe tuin voor Zorggroep De Witte Steen

De Witte Steen is één van de complexen van Zorggroep Noord Limburg op het Auxiliatrixpark te Venlo. In overleg met bewoners en leiding van het complex heeft Herman Vaessen een 3D beplantingsplan voor de tuin gemaakt.

Er is gekozen voor het beplantingsconcept VITAAL GROEN. Dit is een verrassend kleurrijk beplantingsconcept dat de biodiversiteit stimuleert en de belevingswaarden van de tuin vergroot. De juiste plant op de juiste plaats en het centraal stellen van de natuur, vormen de uitgangspunten van VITAAL GROEN. Het plantassortiment bestaat uit speciaal geselecteerde vaste planten, varens en siergrassen, toegepast in combinatie met heesters.

De voorbereiding (grondbewerking en bemesten) is verzorgd door Herman Vaessen en samen met de opdrachtgever is de beplanting uitgezet. De beplanting is aangeplant door familie, vrienden, bewoners en vrijwilligers van De Witte Steen.

We komen in de zomer graag nog eens terug om foto’s te maken als alles mooi in bloei staat en om te zien of de tuin voldoet aan de verwachtingen van de bewoners. Een mooi project waar alle betrokkenen een goed gevoel aan overhouden!