Bedrijfstuin met patio

Het front van het nieuwe bedrijfspand is aangeplant met Vitaal Groen, bestaande uit één soort siergrassen. Hierdoor ontstaat er een rustig, verzorgd beeld en het onderhoud is zeer beperkt. De grassen zijn het heel jaar aantrekkelijk: in de lente frisgroene pollen die een volledig gesloten plantvak vormen. Medio zomer verschijnen er goudbruine bloeiaren. In de late herfst verkleuren de grassen naar goudgeel, waarna ze in de winter langzaam afsterven. Het onderhoud beperkt zich tot het volledig afsnoeien van de grassen aan het einde van de winter en her en der wieden van wat onkruid, totdat het plantvak in april/mei weer volledig is dichtgegroeid.   

De inrichting van de patiotuin is gebaseerd op de oude houten spanten die zijn behouden na de verbouwing van het bedrijf. De driehoekige vormen van de spanten komen terug de vormen van de tuin. Doordat er vanuit alle zijden van het gebouw zicht en toegang is tot de patio door de transparante glazen wanden, is de tuin multifunctioneel ingericht. Zo kan de tuin gebruikt worden in pauzes, als werkruimte en als gelegenheden. Maar ook als architectonisch groen.

In deze tuin is gebruik gemaakt van duurzame materialen, bestaande uit een rondgaand pad van houtcomposiet  vlonderplanken. De 'verknipte' driehoekige terrassen zijn gemaakt van Oud Hollandse tegels van 1x1 meter. De verhoogde plantvakken zijn gemaakt van CorTenstalen strips, aangeplant met groenblijvende bodembedekkers en wuivende siergrassen met bloeiende zonnehoed en ijzerhard. Rondom de terrassen en plantvakken is het geheel afgestrooid met kalksteensplit.