Unieke erkenning voor Noord Limburgs Groen

Unieke erkenning voor Noord Limburgs Groen

Unieke erkenning voor Hoveniersbedrijf Noord Limburgs Groen als Sociaal Ondernemer in Venlo

Noord Limburgs Groen B.V. heeft het hoogst haalbare certificaat op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) behaald, het PSO 30+ Abw certificaat. In Villa Flora overhandigde Frans Schatorjé, wethouder Zorg, Welzijn en Onderwijs gemeente Venlo, vorige week woensdag het certificaat aan de bedrijfsleider van het groenvoorzieningsbedrijf Rob Vercoulen. Bij de uitreiking was ook Yuri Starrenburg, bestuurder PSO Nederland aanwezig. 

Het PSO Abw 30+ certificaat is een erkenning voor de wijze waarop organisaties bovenmatige werkgelegenheid bieden aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment zijn 917 organisaties PSO-gecertificeerd, hiervan hebben er 36 de PSO-30+ erkenning toegekend gekregen. Noord Limburgs Groen B.V. is het eerste groenbedrijf in Limburg die dit certificaat in ontvangst neemt. “Wij zijn erg trots op deze prestatie en hopen dat meer werkgevers in de regio het inclusieve werkgeverschap gaan omarmen en bezegelen in een eigen score op de PSO prestatieladder”, aldus Vercoulen.

“Noord Limburgs Groen B.V. is koploper in Limburg en belangrijke ambassadeur als het gaat om sociaal ondernemen,” zegt wethouder Frans Schatorjé (Zorg, Welzijn en Onderwijs). “Een werkgever die kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt zinvol en duurzaam aan het werk helpt. Geweldig hoe zij dit oppakken. Ook wij als gemeente Venlo zetten stappen op dit vlak. En we willen dit uitdragen richting lokale en regionale ondernemers. Ook zij moeten inzien dat deze mensen een prima aanwinst kunnen zijn voor hun bedrijf. ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’, dat is hier mijn credo.”

Noord Limburgs Groen
Noord Limburgs Groen biedt een totaalpakket in de aanleg en onderhoud van bedrijf- en schooltuinen en openbare ruimtes en werkt daarbij intensief samen met haar partners: BTL, Herman Vaessen Tuin Boom Groen uit Maasbree en Jonkers hoveniers uit Venlo. In 2006 sloegen zij de handen ineen met de werkvoorzieningsschappen NLW, WAA en INTOS. Onder de naam Noord Limburgs Groen (NLG) werkten de partijen samen aan één doel: regionaal en sociaal samenwerken om zo te helpen Floriade 2012 te realiseren met een maximale invulling van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na dit succesvolle evenement ging de samenwerking verder. Niet alleen in het realiseren van projecten in de aanleg en het onderhoud van de buitenruimte en de verdere samenwerking met de werkvoorzieningen, maar ook door het opzetten van sociaal maatschappelijke projecten die erop gericht zijn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om het werken in het groen als “middel” in te zetten om vaardigheden te ontwikkelen die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.  In 2018 behaalde het bedrijf een unieke certificering op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen.

Meer lezen? Klik dan hier.