Herman Vaessen wint met ‘Green Dream’ de ELCA Trend Award 2018!

Herman Vaessen wint met ‘Green Dream’ de ELCA Trend Award 2018!

De ELCA Trend Award wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een project dat voldoet aan het hoogste professionele niveau in het groene vak. Speciale aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid en onderhoud. De internationale vakjury bezocht de vier genomineerde projecten persoonlijk in juli dit jaar en bekeek vooral of de groenprofessionals op deze onderdelen een stap verder zijn gegaan. Daarnaast beoordeelde de jury ook de totstandkoming van het project, de kwaliteit, hoe trendsettend het project is en of dit als voorbeeld kan dienen voor innovatie in de sector.

Green Dream
‘Green Dream’ is een ecologische bedrijfstuin in het Limburgse Haelen, gerealiseerd door Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen in opdracht van Geelen Counterflow in Haelen, naar een ontwerp van Iverna Zaalberg. De jury is verheugd dat het kantoor van Geelen Counterflow tot het duurzaamste van de wereld behoort. In de kantoortuin staan natuurbeleving en biodiversiteit centraal. “Een fantastisch voorbeeld van een natuurlijk en doordacht ontwerp van een kantoortuin” zo oordeelde de jury. “Het is bijzonder goed gelukt om moderne bouwelementen en de groene omgeving tot een geheel te smeden. Gelijktijdig is daarmee een esthetisch zeer aansprekende tuin gecreëerd.”

Geelen Counterflow in Haelen meest duurzame kantoor ter wereld
Het duurzaamste kantoor ter wereld (99,4% BREEAM-certificering in 2016) staat in het Limburgse Haelen. Het is volledig van duurzame bouwmaterialen vervaardigd en is energieneutraal. Rond het gebouw ligt een natuurlijke tuin, waar natuurbeleving, biodiversiteit en de meerwaarde hiervan voor medewerkers voorop staan. Deze lijn is doorgezet in het nabijgelegen parkeerterrein en zelfs te zien in de bermen richting de entree van het bedrijventerrein. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat groen op de werkplek een positief effect heeft op de productiviteit. Werknemers die op een mooie natuurtuin uitkijken of dagelijks een lunchwandeling maken hebben daar aantoonbaar baat bij.

Internationale vakjury
De jury van de Trend Award bestaat uit het dagelijks bestuur van de ELCA, namelijk de heren Emmanuel Mony (voorzitter, Frankrijk), Lutze von Wurmb (vice-voorzitter, Duitsland) Neil Huck (vice-voorzitter, Verenigd Koninkrijk) en Henrik Bos (voorzitter Committee of Firms, Finland). Zij worden vanuit Nederland ondersteund door VHG-voorzitter Rien van der Spek en vice-voorzitter Robert Smid.

De feestelijke prijsuitreiking vond op woensdag 12 september plaats op de Internationale Vakbeurs GaLaBau in het Duitse Nürnberg.

Over ELCA
De European Landscape Contractors Association (ELCA) is de koepelorganisatie voor de hoveniers- en groenvoorzienersbranche in Europa met in totaal 27 aangesloten landen. Missie van deze organisatie is om het belang van groen voor onze samenleving te benadrukken, de bewustwording hierover kracht bij te zetten en de groene verbinding met architectuur, duurzaamheid, creativiteit, bouw, lifestyle en nieuwe ontwikkelingen op het hoogste niveau in Europa te stimuleren. VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen met in totaal 1.100 aangesloten leden, is het Nederlandse lid van ELCA.