Klimaatbestendige groenvoorziening voor gemeentehuis Nederweert

Klimaatbestendige groenvoorziening voor gemeentehuis Nederweert

Onze collega's zijn momenteel hard aan het werk in de Gemeente Nederweert​. Hier wordt klimaatbestendige groenvoorziening rond het gemeentehuis gerealiseerd. Klik hier voor een weergave van het project.

Als Herman Vaessen nemen wij deel aan het project Waterklaar​ en zijn wij partner omdat we zien dat klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Waterschap Limburg en 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben het startsein gegeven voor subsidieregelingen in de strijd tegen wateroverlast. De regeling is bedoeld als extra stimulans voor onder meer burgers, bedrijven en woningbouwverenigingen om zelf bij te dragen aan het voorkomen van wateroverlast.

'Waterklaar' houdt in dat je de regenpijp in je tuin afkoppelt van het riool met vuilwater en je tuin watervriendelijk maakt. Het regenwater wordt dan in je eigen tuin vastgehouden waar het in de grond zakt. Bij hevige regenbuien voorkom je op deze manier dat de riolering het overtollige water niet meer aankan, straten blank komen te staan of nog erger, het water de woning binnenkomt. Bovendien hoeft dat schone regenwater dan niet samen met het afvalwater gezuiverd te worden en voorkomen wij samen verdroging. Het is immers zonde om het schaarse regenwater af te voeren als je tuin schreeuwt om regenwater. Meer informatie over afkoppelen en de subsidieregelingen is te vinden op www.waterklaar.nl.

Bron: www.nederweert24.nl