Wat was het een fantastische middag!

Wat was het een fantastische middag!

Donderdag 6 juni hebben we na een dienstverband van bijna 47 jaar afscheid genomen van onze collega Chris van der Weerden.

Deze bezige bij is in zijn vrije tijd imker, een hobby die hem op het lijf blijkt geschreven en een goede ‘kapstok’ blijkt voor de vele kwaliteiten die symbool staan voor Chris. Als aandenken kregen alle gasten dan ook een potje honing mee van onze eigen imker.

Dit potje honing staat symbool voor Chris én de waarden van ons bedrijf, waar Chris een grote bijdrage in heeft gehad:

Samenwerken: De bijen die deze honing bij elkaar gebracht hebben doen niets anders dan samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn regels, processen en protocollen en iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Juist dit heeft Chris hier bij ons al die jaren gedaan, hij werkte samen met collega’s, klanten, leveranciers, scholen en iedereen die een bijdrage leverde aan Herman Vaessen.

Biodiversiteit: De bijen die deze honing bij elkaar gebracht hebben heel veel verschillende soorten planten en bloemen nodig, iets dat wij als bedrijf al jaren promoten in onze tuinen en projecten en waar Chris het uithangbord van was. Inmiddels staan de kranten er vol van en zijn wij blij dat wij daar al jaren mee aan de gang zijn met prachtige bio-diverse projecten. Chris was ook altijd de promotor van het aanleggen van bloemenweides, zodat de natuur zich weer kon ontwikkelen.

Klimaat: De bijen die deze honing bij elkaar gebracht hebben staan onder enorme druk van een verslechterend klimaat en worden bedreigd door allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen in de land- en tuinbouw. Inmiddels weten we allemaal dat wij als professionele sector bijna geen bestrijdingsmiddelen meer mogen gebruiken en mede dankzij Chris hebben wij dat al vroegtijdig in onze organisatie kunnen laten landen.

Duurzaamheid: De bijen die deze honing bij elkaar gebracht hebben, hebben een duurzame omgeving nodig waar de natuur floreert. Chris heeft ook duurzaamheid gebracht in ons bedrijf, zo heeft hij bijvoorbeeld het project “waterklaar” (afkoppelen van hemelwater) onder onze aandacht gebracht en zijn we partner geworden in dit concept. Inmiddels hebben we diverse afkoppeltrajecten bij allerlei soorten opdrachtgevers mogen ontwerpen en uitvoeren en is er inmiddels heel veel kennis op dit gebied in ons bedrijf.

Maar de bijen staan ook voor sociale duurzaamheid, ze werken “als paarden” voor elkaar en ook dat heeft Chris in ons bedrijf gedaan, ook met aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Al heel veel jaren hebben we mensen in dienst met enige afstand tot de arbeidsmarkt en participeren we in Noord Limburgs Groen, een sociale onderneming, die voor meer dan 70% werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat vinden wij dus belangrijk en Chris ondersteunde dat. Chris is ook betrokken bij het opleiden van jeugd, dat heeft hij heel lang gedaan als assessor bij Citaverde en dat blijft hij ook nog even doen bij dit opleidingsinstituut.

Veranderingen: De bijen die deze honing bij elkaar gebracht hebben moeten dealen met heel veel veranderingen. Vooral hun leefomgeving is de laatste jaren enorm aangetast waardoor ze moeten anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Chris heeft in zijn bijna 47 jarig dienstverband heel veel veranderingen ondergaan binnen ons bedrijf. Het mooie van alles is dat hij altijd in was voor nieuwe ontwikkelingen en dat ook altijd weer mee op pakte. Dat doorzettingsvermogen kenmerkt hem enorm.

Wij bedanken Chris dan ook voor al zijn inzet, collegialiteit en loyaliteit en wensen hem nog heel veel gelukkige jaren in goede gezondheid samen met zijn familie en vrienden en dat hij lekker mag gaan genieten van zijn welverdiende vrije tijd!