'Waterklaar' wat is dat?

'Waterklaar' wat is dat?

Vraag het een leerling van groep 6/7 van Basisschool De Brink uit Melderslo en ze weten je er van alles over te vertellen!

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Waterorganisaties en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress in onze omgeving te voorkomen en de waterkwaliteit  te bewaken. Alleen zijn deze maatregelen onvoldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen.

Als ambassadeur voor ‘Waterklaar’ heeft Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen een workshop voor een enthousiaste groep leerlingen verzorgd. Onder het motto ‘alleen met jouw hulp maken we het verschil’ hebben de leerlingen voorbeelden gezien en besproken om regenwater op te vangen in hun eigen tuin thuis of op het schoolplein.

Na een leuke quiz bleek deze groep goed opgelet te hebben en hebben we er weer een heel aantal ambassadeurs bij. Wij zijn op onze beurt blij met de mooie complimenten van de leerlingen op de muurkrant die ze voor ons hebben gemaakt. Deze krijgt een mooi plekje in onze kantine!

Meer lezen over dit onderwerp? Neem eens een kijkje op www.waterklaar.nl of bekijk hier een project dat wij hebben gerealiseerd met alle varianten van ‘Waterklaar’.