Evaluatie Processierupsbestrijding 2019

Evaluatie Processierupsbestrijding 2019

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen heeft in 2019 voor diverse gemeenten in Noord- en Midden Limburg de Eikenprocessierups gemonitord en bestreden. Op 13 november vond het jaarlijkse evaluatiemoment plaats en kunnen we stellen dat de EPR-bestrijding ook dit jaar, ondanks de hoge plaagdruk, toch succesvol is verlopen.

Het ‘go-moment’ was dit jaar op woensdag 24 april, 2 dagen eerder dan in 2018. Dankzij goede monitoring en het bepalen van het juiste go-moment heeft er een effectieve, biologische, preventieve bestrijding kunnen plaatsvinden.

De deelnemers hebben een monitoringsrapportage ontvangen en de daar uitkomende resultaten hebben we uitvoering met elkaar besproken en geëvalueerd. Voor wat betreft de bestrijding is gebleken dat onze structurele aanpak efficiënt is verlopen.

Ook was dit contactmoment een mooie gelegenheid om de deelnemers te informeren over de duurzame ontwikkelingen binnen Herman Vaessen.

Graag willen we Arno van der Zwam van @Koppert Biological Systems bedanken voor de presentatie over de biologische bestrijding met nematoden.

Eikenprocessierups Totaalzorg
De presentatie is een onderdeel van ‘Eikenprocessierups Totaalzorg’. Een product van Groencollectief Nederland waarvan Herman Vaessen partner is en waarin jarenlange kennis en ervaring op het gebied van monitoring, preventieve en curatieve bestrijding van eikenprocessierups is gebundeld in één totaalconcept met een landelijke dekking. Met dit concept adviseren wij gemeenten, bedrijven, instellingen en particulieren in heel Nederland

Wij kijken terug op een interessante ochtend en bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid!