Processierups bestrijding Limburg

Op zoek naar processierups bestrijding in Limburg? Herman Vaessen heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van monitoring, preventie en bestrijding van processierupsen. Zowel gemeenten, bedrijven als particulieren in Limburg doen regelmatig een beroep op onze kennis en expertise om de overlast van de eikenprocessierups tot een minimum te beperken.

Processierups totaalzorg

Last van de eikenprocessierups in uw tuin in Limburg?EIkenprocessierupsbestrijding Limburg

De eikenprocessierups komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en komt tegenwoordig veel voor in België en het zuiden van Nederland. Het is een naar beestje, omdat er snel een plaag ontstaat. Daarnaast zijn de brandharen van de rups gevaarlijk voor mensen. De rups komt vooral op eiken voor en vreet deze helemaal kaal. Met het verschijnen van het eerste blad in het voorjaar komen ook de eerste eitjes uit. De processierups zit vooral aan de zonnige zuidkant van de eikenstammen. De nesten zijn makkelijk te herkennen, omdat het een dicht spinsel is van vervellingshuidjes en uitwerpselen. Pas op: raak deze nesten nooit met de blote hand aan, want de vervellingshuidjes bevatten brandharen. Het is belangrijk dat u voor de bestrijding van de processierups in Limburg de hulp van een expert inroept. Herman Vaessen staat voor u klaar!

Bestrijding van de processierups door Herman Vaessen uit Limburg

Herman Vaessen verzorgt zowel de preventie als bestrijding van de eikenprocessierups in Limburg. Immers: voorkomen is vaak beter dan genezen, zeker als het om deze nare processierupsen gaat. De bestrijding van de processierups in Limburg doen wij op verschillende manieren:

  • Bestrijding door de processierups weg te zuigen.
  • Bestrijding met XenTari.

Door de processierups weg te zuigen is de ergste overlast snel verholpen. XenTari is een biologisch bestrijdingsmiddel waar wij hele goede ervaringen mee hebben. Het grote voordeel van XenTari is dat het middel alleen de processierups doodt en nuttige insecten en levend groen spaart. Daarnaast is het middel niet schadelijk voor mensen. Ter preventie kunnen wij u vooral goed informeren over waar de rups zich bijvoorbeeld vooral ophoudt.

Profiteren van onze kennis over preventie en bestrijding van de processierups in Limburg?

Wilt u gebruik maken van onze vakkundige kennis over de preventie en bestrijding van de processierups in Limburg. Heeft u al last van de processierups en bent u op zoek naar een expert die dit probleem voor u op kan lossen? Meld u dan nu aan via het online formulier of neem contact met ons op door te bellen naar tel:077 465 1708 of te mailen naar [email protected]