Eikenprocessierups

Sinds 2004 zijn wij nauw betrokken bij de monitoring en de preventieve en curatieve bestrijding van de eikenprocessierups. Wij adviseren en ontzorgen gemeenten, bedrijven, instellingen en particulieren.

Specialistenwerk
Met onze jarenlange ervaring hebben wij de kennis en het materieel in huis om de eikenprocessierups efficiënt en succesvol te bestrijden. Wij monitoren de locaties waar de rupsen zich ophouden en voeren preventieve en curatieve bestrijding uit. Het advies dat wij uitbrengen aan gemeenten is afgestemd op onderzoek naar de specifieke omstandigheden op locatie met oog voor flora en fauna. Vervolgens worden de rupsen preventief en altijd op biologische wijze bestreden.

Ontzorgen
Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is uw partner voor biologische bestrijding van de eikenprocessierups – preventief én curatief – in één totaalpakket.

Methoden van bestrijding
Bij voorkeur kiezen wij voor preventieve en milieuvriendelijke bestrijding met het biologische middel XenTari. Dit is een uiterst selectief middel dat zeer sterk werkt tegen eikenprocessierupsen maar andere nuttige insecten spaart. Ook voor mensen heeft het middel geen nadelige gevolgen. Het meest effectief is om de bomen in het voorjaar te behandelen. Zo wordt voorkomen dat de eikenprocessierups zich kan ontwikkelen tot het stadium waarin de brandharen ontstaan. Is er toch overlast? Dan is het mogelijk de nesten die overlast geven weg te zuigen of te plukken.

Biodiversiteit
Het beste resultaat wordt behaald bij een combinatie van methoden waarbij voor biodiversiteit ook een belangrijke rol is weggelegd. Door te investeren in het geschikt maken van de omgeving van de Eiken voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups zal de overlast hierdoor (op de langere termijn) afnemen. Deze methoden geven ook nog eens een ecologische impuls aan de buitenruimte. Wenst u hierover meer informatie en/of inspiratie? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Ook dat hebben we Groen Geregeld!

treeworker

boombeheer

inspiratie