Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid

Zaaien, oogsten, verbinden.

Met deze speerpunten is het Bewonerscollectief Venlo Oud-Zuid aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een ecologische stadstuin, welke gerealiseerd zal worden op het terrein rondom de Lieve Vrouwe Kerk.

Er is gekeken naar de wensen om invulling te geven aan het terrein. Hierbij is de voorkeur uitgesproken voor elementen zoals een moestuin, een belevingspark, volkstuin en stadslandbouw. Mooie initiatieven om de wijk nog mooier, actiever en socialer betrokken te maken.

Het terrein is nu volledig bouwrijp gemaakt. Als hoofdaannemer gaan wij nu vol enthousiasme aan de slag met de volgende stap; na het exact uittekenen van de ontwerpen en het bepalen van alle elementen is er 8 maart gestart met de realisatie. Deze ecologische stadstuin is een project dat mooi aansluit op onze duurzaamheidsambities en waarbij de waarde van groen weer eens wordt onderstreept.

Geïnteresseerd in dit project? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website van Bewonerscollectief Oud-Zuid waar ze regelmatig schrijven over de vorderingen van het project: www.venlo-oudzuid.nl