Harrie Helpt

Onze medewerkers hebben vorige week weer – geheel coronaproof – een interessante ‘Harrie Helpt’ verdiepingstraining gevolgd.

Herman Vaessen is inmiddels al weer een aantal jaren PSO gecertificeerd op trede 3 wat betekent dat wij behoren tot de koplopers wat betreft de omvang van de werkgelegenheid die wordt geboden aan de PSO-doelgroep. Concreet betekent dit dat er (in)direct meer personen uit de PSO-doelgroep werkzaam zijn dan bij een organisatie in dezelfde grootteklasse.

We vinden het belangrijk dat zowel onze Harrie’s als de collega’s die ze begeleiden met plezier aan het werk zijn. Daarom organiseren wij jaarlijks de Harrie terugkommiddag. Voor een succesvolle samenwerking is het belangrijk om het onderwerp actueel te houden en te zorgen voor verdieping. Na een dag vol feedback, delen van ervaringen, bespreken van thema’s als werkstress en doelgroep kunnen onze medewerkers met de handvaten die ze meekrijgen weer aan de slag.

En vraag je, je nu af waarom ‘Harrie’ of wie is die ‘Harrie’?
Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie staat voor: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk.

Ook dat hebben we groen geregeld!