Op weg naar een duurzame toekomst met HVO 30

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen heeft een modern en uitgebreid machinepark en heeft een overstap gemaakt, met alle voertuigen en het hele machinepark, naar HVO 30. HVO is een duurzame vervanger van diesel en staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. Bij dit proces wordt de biomassa behandeld met waterstof.

HVO wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals vetten en plantaardige oliën die vrij zijn van zwavel en aromaten. Daardoor is het mogelijk om de fijnstof-, stikstof en zwaveluitstoot met HVO enorm te verlagen. Wat niet in de brandstof zit, kan er ook niet uit bij verbranding!

Minder uitstoot
Met dit product verlagen wij onze emissie flink. Diesel met 30% HVO reduceert de CO2 uitstoot met maar liefst 30%-37%.

Deze overstap past bij onze duurzaamheidsambities
Zo rijden onze directie en projectleiders al volledig elektrisch, hebben wij maar liefst 560 zonnepanelen op onze loodsen liggen, voorzien wij tuincentrum GroenRijk Maasbree hiermee volledig van elektriciteit, hebben wij speciaal voor ons ingerichte aanhangwagens (waarvan 1 zelfs met zonnepanelen op het dak) voor het bergen en laden van ons accugereedschap, ook op de werkplek. Deze aanhangwagens worden uiteraard geladen met stroom van onze eigen zonnepanelen.

Duurzaamheid zit in de genen van ons bedrijf
De constante zoektocht naar innovaties en duurzame oplossingen is een verankerd onderdeel in de bedrijfsvoering van ons bedrijf. Het is een continue proces waarin wij blijven optimaliseren. Of het nu gaat om sociaal ondernemen of juist het milieu en het ecologische aspect van duurzaamheid. We zoeken actief en vooral ook innovatief naar mogelijkheden om de uitstoot terug te dringen en voeren de bijbehorende maatregelen ook daadwerkelijk uit.

Ook dat hebben we Groen Geregeld!