Compacte tuin met overkapping

In een kleine tuin is soms meer mogelijk dan je denkt! Deze tuin is hier een mooi voorbeeld van.

Onze ontwerper heeft in samenspraak met de bewoners van deze tuin een ontwerp gemaakt dat voldoet aan alle wensen; een fijne overkapping om nog vaker buiten te kunnen zitten. Een beetje beschut in de zomer als de zon op haar warmst en op de koelere dagen lekker met de terraskachel aan. Met eigen items hebben de bewoners er echt hun persoonlijke relaxplek van gemaakt.

De overkapping is gemaakt van eikenhout, zowel de staanders als de achterplanken. Degelijk vakwerk van onze eigen timmerman.

Een variatie van grassen zorgen voor wat hoogteverschillen in de beplanting en voor het nodige groen. Maar ook in het najaar blijven deze aantrekkelijk om naar te kijken. Verder is er een combinatie gemaakt met wat onderhoudsvriendelijke bodembedekkers en b(l)oeiende vaste planten. De Robiniahouten palen zorgen ervoor dat de lijnen in de tuin benadrukt worden en geven een speels accent aan het geheel. Voor de bestrating is gekozen voor zowel nieuwe als voor hergebruikte tegels. Het slingerende pad is van natuursteen flagstones en onder de overkapping zijn houtlook-keramische tegels gelegd.

Ongeacht het formaat van een tuin, moet een tuin verrassen, boeien en inspireren. Van een tuin moet je kunnen genieten; elk seizoen, elke dag, elke moment. Laat u verassen door onze mogelijkheden. Ook dat hebben we groen geregeld!