Een tuin die nooit verveelt

Dat je een tuin ook in diverse fases kunt aanpakken bewijst deze familietuin wel.

Het gaat hier om een project waar we al sinds 2014 betrokken bij zijn geweest. Er was toen nog helemaal niets! In twee fasen is deze tuin in die paar jaar uitgegroeid tot een fantastische groene buitenbeleving waarin ieder gezinslid heerlijk kan vertoeven.

Het begint allemaal met een landelijke laan, passend bij de boerderijstijl van het pand op dit gedeelte van het totale perceel. Een boomhut, gemaakt van Kastanje- en Douglashout en speels afgewerkt staat garant voor uren speelplezier in de buitenlucht.

Voor de aanplant van de bomen werd gekozen om gebruik te maken van al wat grotere maten zodat de tuin snel ‘volwassen’ oogt. Wolken van Rhododendron geven een mooie bloei in het voorjaar. Samen met de grassen en Buxuswolken zorgen deze planten voor jaarrond groen in de tuin.

In 2018 volgde de tweede fase; er werd een zwembad aangelegd en een strakke spiegelvijver voor Koi Karpers gerealiseerd. Met de installatie van een robotmaaier kun je stellen dat deze tuin echt van alle gemakken is voorzien.

Variatie is echt de troef van deze tuin. Landelijk en strak lopen op een speelse manier door elkaar heen. Een echt groene tuin met mooie zichtlijnen, wuivende grassen, prachtig bloeiende Hortensia’s en meerstammige bomen in Buxuswolken zorgen voor volop beleving in deze tuin. Vanuit iedere hoek zie je iets anders.

Een tuin die nooit verveeld en ondanks oppervlakte en het vele groen toch vriendelijk is in onderhoud.