‘Green Dream’ wint de ELCA Trend Award 2018!

De ELCA Trend Award wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een project dat voldoet aan het hoogste professionele niveau in het groene vak. Speciale aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid en onderhoud. De internationale vakjury bezocht de vier genomineerde projecten persoonlijk en bekeek vooral of de groenprofessionals op deze onderdelen een stap verder zijn gegaan. Daarnaast beoordeelde de jury ook de totstandkoming van het project, de kwaliteit, hoe trendsettend het project is en of dit als voorbeeld kan dienen voor innovatie in de sector.

Green Dream
‘Green Dream’ is een ecologische bedrijfstuin in het Limburgse Haelen, gerealiseerd door Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen in opdracht van Geelen Counterflow in Haelen, naar een ontwerp van Iverna Zaalberg - NATUUR BIJ HUIS. De jury is verheugd dat het kantoor van Geelen Counterflow tot het duurzaamste van de wereld behoort. In de kantoortuin staan natuurbeleving en biodiversiteit centraal. “Een fantastisch voorbeeld van een natuurlijk en doordacht ontwerp van een kantoortuin” zo oordeelde de jury. “Het is bijzonder goed gelukt om moderne bouwelementen en de groene omgeving tot een geheel te smeden. Gelijktijdig is daarmee een esthetisch zeer aansprekende tuin gecreëerd.”

Geelen Counterflow in Haelen meest duurzame kantoor ter wereld
Het duurzaamste kantoor ter wereld (99,4% BREEAM-certificering in 2016) staat in het Limburgse Haelen. Het is volledig van duurzame bouwmaterialen vervaardigd en is energieneutraal. Rond het gebouw ligt een natuurlijke tuin, waar natuurbeleving, biodiversiteit en de meerwaarde hiervan voor medewerkers voorop staan. Deze lijn is doorgezet in het nabijgelegen parkeerterrein en zelfs te zien in de bermen richting de entree van het bedrijventerrein.

Internationale vakjury
Deze jury bestond uit Emmanuel Mony (voorzitter, Frankrijk), Neil Huck (Verenigd Koninkrijk), Lutze von Wurmb (Duitsland), Henrik Bos (Finland), Rien van der Spek (VHG-voorzitter, Nederland) en Robert Smid (vice-voorzitter VHG, Nederland).