Heerlijk thuis komen

Het “lekker thuis-gevoel” begint voor deze bewoners al wanneer ze de oprit van hun jaren 30 woning oprijden met een voortuin waar alles in zit!

De nieuwe voortuin die we voor het gezin mochten aanleggen sluit aan op de jaren 30 stijl van de woning en zorgt door de hoogteverschillen voor veel variatie in de tuin. Toepassing van duurzame, oude natuurstenen materialen en veel ruimte voor beplanting geeft de tuin een authentieke groene uitstraling. Deze voortuin is duurzaam aangelegd door o.a. de oprit te realiseren met hergebruikte oude gebakken klinkers en natuurstenen kinderkoppen. Omdat de woning hoger ligt dan de straat zijn de hoogteverschillen opgevangen met hardsteen bekapte stapelblokken en verdeeld in enkele niveaus. De Taxushagen dragen bij aan een wintergroene uitstraling en opdeling van de tuin.

Op het eerste niveau aan de straatzijde zorgen 3 cortenstalen bakken voor een stoer en tijdloos karakter. De siergrassen maken het geheel wat speelser en nemen op een natuurlijke wijze de inkijk weg. Daarbij steken de grassen ook nog eens mooi af tegen het cortenstaal en de achterliggende haag. Dakmoerbeien op het 2e niveau geven de tuin wat hoogte, schaduw en verkoeling op warme dagen. Het derde niveau bij de woning bestaat uit groenblijvende siergrassen, een mooie solitaire heester en langdurig bloeiende pluimhortensia's.

Het onderhoud is beperkt doordat er bodembedekkende beplanting is gebruikt, waardoor onkruid nagenoeg geen kans krijgt.

Geïnspireerd geraakt en benieuwd naar wat er met uw voortuin allemaal mogelijk is? Wij denken graag met u mee!