Intensieve Daktuin met meerwaarde voor appartementencomplex.

Op het parkeerdek van een appartementencomplex aan de Maas in Blerick is deze heerlijke daktuin, met fijne ontmoetingsplekken voor de bewoners, gerealiseerd.

Bij de realisatie van een daktuin dien je wel altijd met een aantal technische specificaties rekening te houden zoals dakconstructie en de maximaal toelaatbare dakbelasting. Daarbij is het raadzaam te kiezen voor planten die niet heel veel water nodig hebben. Het bewateren kan overigens goed geregeld worden met bijvoorbeeld een druppelleiding. Voor de beplanting is gekozen voor een aantal meerstammige bomen en langdurig, bloeiende, vaste planten in combinatie met grassen.

Er is gekozen voor het aanbrengen van keramische tegels op een systeem met tegeldragers. De combinatie met verhoogde bloembakken, stapelblokken en cortenstaal laten hier zien dat ze samen een succesformule vormen voor een mooie materialenmix. Helemaal met de houten zitelementen voor de ontmoetingsplekken. De pergola’s met klimplanten zorgen voor accenten en dieptewerking in de tuin.  De pergola’s zijn stevig verankerd in de verhoogde borders. ’s Avonds wordt alles mooi verlicht met het Inlite verlichtingssysteem.

Deze daktuin laat zien dat je relatief eenvoudig, met een combinatie van duurzame materialen, iets moois kunt realiseren. Deze ‘intensieve daktuin’ biedt de bewoners van dit appartementencomplex echt een meerwaarde!