Mediterrane Prairietuin

Een tuin voor de echte bloemen liefhebber. Wat een kleurenpracht! Dit is nu echt een tuin waarin je iedere dag een nieuwe ontdekking doet. Je blijft kijken en het verveelt nooit!

In deze tuin is gekozen voor een mediterrane stijl met een fijne overkapping van Robinia rondhout om ook lekker beschut te kunnen zitten. Er is gekozen voor prairiebeplanting. Prairiebeplanting is een uniek beplantingsconcept dat garant staat voor natuurlijke schoonheid, kleurrijk en onderhoudsarm. Prairiebeplanting is duurzaam en past goed binnen de veranderingen in ons klimaat. Dit concept is zeer geschikt voor toepassing in een klimaatvriendelijke tuin, heeft een natuurlijke uitstraling en een positief effect op de biodiversiteit.

De privacy in deze tuin is jaarrond gegarandeerd dankzij de groenblijvende leibomen op de ‘inkijk-locaties’. Geen rechttoe, rechtaan taferelen in deze tuin, maar ronde lijnen waardoor de tuin ook nog eens groter lijkt.

De bestrating is gerealiseerd met nieuwe maar ook met hergebruikte tegels. De verhoogde borders zijn opgemetseld met muurblokken. Robinia houten palen geven een extra natuurlijk karakter aan het geheel.

Een prachtige cortenstalen watertafel wordt regelmatig gebruikt door de vogels die in deze kleurrijke tuin neerstrijken om van te drinken en om in te badderen. Dit beschrijft het uitzicht dat de eigenaren van deze tuin hebben, van onder de overkapping. Dat is nog eens ontspannen genieten!

Meer lezen over het concept prairietuinen? Klik hier

Groen geregeld!
De kracht van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen ligt in het realiseren van totaalprojecten en het volledig ontzorgen van de opdrachtgever. Uw partner in tuinontwerp, realisatie en onderhoud.