Natuurlijk spelen bij BS De Firtel in Stramproy

Terwijl de kinderen genoten van een heerlijke herfstvakantie onderging het schoolplein een ware metamorfose. BS De Firtel staat voor het verzorgen van duurzaam en betekenisvol onderwijs. Het vernieuwde schoolplein sluit volledig aan op deze visie!

Vanaf heden kunnen de leerkrachten gebruik maken van een ‘buitenklas’.
Lekker in de buitenlucht de kids bij de les houden. En in deze tijd ook niet onbelangrijk, een goede ventilatie is hier gegarandeerd! Deze ‘buitenklas’ is onder andere gerealiseerd door zitbanken te maken van de tegels die uit het terrein zijn gekomen.

Verder worden er bij de diverse speelelementen natuurlijke ondergronden aangebracht van zand en boomschors, zo kunnen de kinderen veilig spelen en dit dient meteen als waterinfiltratie voor overtollig water bij extreem weer.

Spelen met zand en water is bij de meeste kinderen nog steeds favoriet.
Hiertoe wordt een nieuwe zandbak ingericht, met waterpomp en waterloop zodat ook in dit gedeelte van het schoolplein het speelplezier is gegarandeerd.

En wat is er nu leuker dan verstoppertje spelen samen met je vriendjes en vriendinnetjes?
Dankzij de bomen en het groen, diverse boomstammen en verschillende stap-elementen zijn er straks genoeg leuke verstopplekjes te vinden! In dit groene speelterrein valt van alles te ontdekken en te beleven. Er ontstaat meer spelbeleving en de kinderen worden volop uitgedaagd om de mooiste avonturen te beleven.

Als ‘kers op de taart’ wordt het schoolplein ingericht met bomen en planten voor meer groenbeleving. Bloeiende planten dragen bij aan biodiversiteit én mooi meegenomen, al het groen draagt bij aan de verkoeling van het schoolplein en zorgt er tijdens hete dagen voor dat de kinderen beschut kunnen spelen.

Belang van groene schoolpleinen.
Het is belangrijk groene schoolpleinen zo in te richten dat ze spelen in en met natuurlijke elementen mogelijk maken. Groene schoolpleinen dragen bij aan het:

  • Uitdagen van leerlingen om meer en veelzijdiger te bewegen en te spelen;
  • Kinderen in contact te brengen met de natuur;
  • Kinderen te leren over natuur;
  • De schoolomgeving beter te benutten als leeromgeving.

Meer weten over natuurlijk spelen?
Maak een vrijblijvende afspraak of klik hier voor meer informatie.
Wij denken graag met u mee en inspireren u graag!