Onderhoudsvriendelijke tuin met alles erop en eraan

Dat je ook in een kleine tuin een optimaal resultaat kunt realiseren bewijst deze onderhoudsvriendelijke tuin.
Na een inventarisatie van de wensen van onze opdrachtgevers is er een ontwerp tot stand gekomen waarbij we onze opdrachtgevers wisten te verassen met de mogelijkheden.

Een overkapping met berging van Douglashout en Zweeds rabat biedt ruimte aan een loungeset waar de bewoners kunnen ontspannen en vanwaar ze een prachtig overzicht hebben op hun tuin. Ook tijdens de zomeravonden wanneer het wat frisser wordt blijft het comfortabel door de aangebrachte heaters en wordt de tuin uitgelicht met sfeervolle LED-verlichting.

Door gebruik te maken van Mobilane kant-en-klaar hagen geniet de tuin ook direct de nodige privacy. Een watermuur van cortenstaal en andere cortenstalen elementen brengen veel sfeer in deze tuin en geven het net dat beetje extra. Bestrating in een combinatie van gebakken klinkers en keramische tegels voor de terrassen biedt meer dan voldoende ruimte voor gezellige zitjes. Ook is er meteen rekening gehouden met de hevige buien waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Zo vindt afwatering plaats middels slim aangebrachte sleufgootjes.

Verhoogde borders van natuurstenen stapelblokken geven de tuin meer dynamiek en bieden plaats aan onderhoudsvriendelijke, bloeiende beplanting. Een meerstammige Cornus kousa (Chinese Kornoelje) en groenblijvende Steeneiken zorgen ervoor dat de tuin er meteen ‘volwassen’ uitziet. Bloembollen zorgen voor een extra kleurrijke toets in het voorjaar. Het is zelfs gelukt om een klein hoekje te reserveren voor wat groenten en een kruidentuintje. En het gras? Niet van echt te onderscheiden en maakt deze tuin helemaal af!

Deze tuin bewijst dat er met een creatieve indeling en slim gebruik van materialen heel veel mogelijk is én dat een mooie tuin ook onderhoudsvriendelijk kan zijn.