Speelparadijs OBS De Graswinkel

In opdracht van OBS De Graswinkel in Weert hebben we gewerkt aan een ware metamorfose van schoolplein tot speelparadijs.

De kinderen mochten meedenken en hun wensen voor het nieuwe schoolplein verzamelen op een moodboard. Deze fantasierijke wensen zijn zoveel mogelijk vertaald naar het uiteindelijke ontwerp.

In dit groene speelparadijs valt voor de kinderen van alles te ontdekken en te beleven.
Schommelen, roetsjen van de glijbaan, rausen op het speelparcours, lekker spetteren bij de waterloop met pomp, skelteren en fietsen op een parcours waarin zelfs een brug verwerkt zit. Maar ook de grote wens vanuit de leerlingen voor een (maatwerk) boomhut tussen de aanwezige Eiken is verwezenlijkt. Voor de realisatie hiervan hebben we samenwerking gezocht met Replay Speeltoestellen. Dit speelparadijs daagt de kinderen volop uit om de mooiste avonturen te beleven én aan alle leeftijden is gedacht!

Omdat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel staat is er gekozen om oude speeltoestellen daar waar mogelijk aan te passen en opnieuw te gebruiken. Verder zijn er speeleilanden gemaakt met bestaande materialen. Denk hierbij aan oude zandbakelementen en tegels die zijn verwerkt in de buitenklas, hier kunnen leraren de kids, lekker in de buitenlucht, bij de les houden. Deze fijne plek dient in de pauzes ook als chillplek voor de oudere kinderen.

Andere natuurlijke materialen die zijn verwerkt voor een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat zijn Robinia hout en wilgentenen. Bij diverse speelelementen zijn natuurlijke ondergronden aangebracht zoals speelzand en boomschors. Zo kunnen de kinderen veilig spelen en is er meteen rekening gehouden met waterinfiltratie voor overtollig water bij extreem weer.

Aanplant van meer groen en hagen op en rondom het plein gaan hittestress op de warmste dagen tegen en zorgen ook nog eens voor de leukste verstopplekjes!

Groene schoolpleinen dragen bij aan het:

  • Uitdagen van leerlingen om meer en veelzijdiger te bewegen en te spelen;
  • Kinderen in contact te brengen met de natuur;
  • Kinderen leren over natuur;
  • De schoolomgeving beter te benutten als leeromgeving.

Meer weten over ons concept ‘Natuurlijk Spelen’?
Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Wij denken met u mee en inspireren u graag. Ook dat hebben we groen geregeld!

*Met dank aan Replay Speeltoestellen voor de fijne samenwerking en de mooie foto's die ze van het project hebben gemaakt!