Staycation

De fijnste vakantieplek die je, je maar kunt bedenken gewoon in je eigen achtertuin. Voor dit gezin werd deze droom werkelijkheid.

Deze tuin kent verschillende hoogteverschillen waarvan onze ontwerper dankbaar gebruik heeft gemaakt.

In de tuin is een heerlijk royaal zwembad voorzien. De overkapping is door ons ontworpen en in samenwerking met een bouwkundige aannemer gerealiseerd. In het gesloten gedeelte met hardhouten gevelbekleding zijn de sanitaire voorzieningen evenals de technische ruimte mooi weg gewerkt.

Voor de bestrating is gekozen voor Oud Hollandse Schellevis tegels, een siertegel met een natuurlijke uitstraling. Ook de zwembadrand is hiervan gemaakt. Voor het balkon is gekozen voor buitenparket (IPE met onzichtbare bevestiging).

Aan de achterzijde van de tuin zijn groenblijvende leibomen geplant om zo wat meer privacy te creëren. Een drietal zuil Beuken geven de tuin een extra groene toets. Cortenstalen bloembakken met Lavendel zorgen voor een instant mediterrane sfeer. Verder is er gekozen voor Rhododendrons, bloeiende Pluimhortensia’s en is er gekozen om de muur te laten begroeien met Toscaanse Jasmijn, een heerlijk geurende plant.

Door in het beplantingsplan slechts voor een beperkt aantal soorten te kiezen oogt de tuin rustig en is de tuin met weinig werk tip top in orde te houden. Zo houdt het gezin ook genoeg tijd over om optimaal van hun tuin te genieten!