“Van niks komt ook niks”

Wij groenbedrijven zijn de sleutel tot het leefbaar maken en houden van ons land en onze planeet. Ik schat dat meer dan de helft van ons aanlegwerk ondertussen bestaat uit verticale of horizontale vergroening, groeiplaatsen, waterafkoppeling, het bestrijden van hittestress, beplantingsconcepten en prairie- of vitaal groenbeplanting. Duurzaamheid
loopt dus echt als een rode draad door alles wat we doen.

Met het Groencollectief Nederland hebben we afgelopen zomer meegedaan aan de Floriade in Almere. Met ons volledig circulaire en herbruikbare Klimaat Paviljoen van 400 vierkante meter hebben we naar mijn mening op een hele mooie manier laten zien waar onze sector voor staat. Onze inzending had de naam ‘Practice what you preach’ en we hebben er 15 tot 20 klimaatadaptieve oplossingen tentoongesteld.

Met Practice what you Preach hebben we niet willen zeggen dat onze oplossingen heilig zijn, maar we wilden wel laten zien dat er zomaar 20 maatregelen voor het oprapen liggen die bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren zonder al teveel moeite kunnen overnemen en dat er binnen onze sector heel veel kennis en kunde aanwezig is om heel veel klimaatproblemen bij de bron aan te pakken en zelfs op te lossen.

Het hele artikel lezen uit GreenPro, editie 2022-05? Klik dan hier