Vervolg van een succesvolle samenwerking

Ontwerp Geelen Counterflow

In 2018 wonnen we met ‘Green Dream’, de ecologische bedrijfstuin van Geelen Counterflow in Haelen, naar een ontwerp van Iverna Zaalberg - NATUUR BIJ HUIS, al de ELCA Trend Award. Een internationale prijs die iedere twee jaar wordt uitgereikt aan een project dat voldoet aan het hoogste professionele niveau in het groene vak met speciale aandacht voor duurzaamheid en onderhoud. In deze kantoortuin staan natuurbeleving en biodiversiteit centraal. Deze lijn is ook doorgezet in het nabijgelegen parkeerterrein en zelfs te zien in de bermen richting de entree van het bedrijventerrein.

In navolging hierop en op een uitbreiding van de loodsen van Geelen Counterflow inclusief wanden met zonnepanelen, hebben we een nieuw gedeelte tuin en een bosje mogen inrichten. We hebben prairiebeplanting van Lageschaar Vaste Planten aangebracht, Eiken stammen hergebruikt, bijen-minnende bomen geplant en het bosje ingezaaid met een inheems bloemenmengsel. Op deze manier is er weer gezorgd voor een extra stuk natuur op het industrieterrein en is de overgang van industrie naar natuur verzacht.

We gaan later dit jaar nog een keer terug om foto’s te maken van het eindresultaat. Al binnen enkele maanden verandert dit terrein in een bloemenpracht.