Belevingstuinen

Ervaren, voelen, zien en ruiken. In onze belevingstuinen is voor al deze zintuigen een belangrijke rol weggelegd.

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen richt belevingstuinen in voor jong en oud. Een belevingstuin voor bijvoorbeeld een kinderopvang of basisschool heeft een andere opzet dan een belevingstuin voor een zorginstelling. De insteek en ervaring is echter hetzelfde en wordt bijvoorbeeld ondersteund door ons concept ‘natuurlijk spelen’

Wanneer een tuin voldoende herkenning biedt, door bijvoorbeeld planten van vroeger te planten dan worden patiënten daar rustiger van en ze vertellen erover. Hetzelfde geldt bij het planten van groenten en kruiden. Zo kan een speciaal op dementerenden en hun symptomen ingerichte tuin op allerlei manieren therapeutisch werken.

De ervaringen met de tuinen die wij tot nu toe hebben aangelegd zijn erg positief. Bij dergelijke projecten is het ook belangrijk dat er rekening wordt gehouden met specifieke eisen met betrekking tot veiligheid.

Principes die wij hierbij standaard hanteren zijn prikkeling, herkenning en veiligheid. Wanneer je dit op een creatieve manier toepast is er veel mogelijk. Ook dat hebben we Groen Geregeld.

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor uw project? Maak vrijblijvend een afspraak, wij inspireren u graag!

zwembad

buitenverblijf

ontwerp