Prairietuinen

Een uniek beplantingsconcept dat garant staat voor natuurlijke schoonheid, kleurrijk en onderhoudsarm. Een prairietuin is een prachtig voorbeeld van duurzaamheid.

Klimaatadaptieve beplanting

Prairiebeplanting is duurzaam en past goed binnen de veranderingen in ons klimaat. Dit concept is zeer geschikt voor toepassing in een klimaatvriendelijke tuin, heeft een natuurlijke uitstraling en een positief effect op de biodiversiteit.

Wanneer u kiest voor een prairiebeplanting in uw tuin, kiest u voor een onderhoudsvriendelijke tuin waarin u vier seizoenen lang kunt genieten. Ook dat hebben we Groen geregeld!

Bij dit concept staat de beplanting centraal. De combinaties van sterke, vaste planten en siergrassen geeft vijf tot zes keer per jaar een volledig ander beeld in kleur en structuur. Het beeld is het hele jaar rond aantrekkelijk. Een prairietuin is een stabiel systeem dat weinig tot geen onkruid toelaat, omdat de planten diepgeworteld zijn. De bovenste acht centimeter bestaat uit Prairieva, dat is een uniek mengsel van lavagesteente. Hierdoor krijgt het onkruid minder kans op te kiemen en lopen de planten eerder uit dan in een traditionele border.

Een ander bijkomend voordeel is dat de planten dankzij hun diepe wortelgestel en de goede vochthuishouding van Prairieva geen last hebben van droge zomers.

Benieuwd naar de mogelijkheden van prairiebeplanting voor uw tuin? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag in het traject naar uw droomtuin.

de levende tuin

vitaalgroen

inspiratie

natuurlijk spelen

waterklaar

ontwerp

zwembad

buitenverblijf

belevingstuin