Waterklaar

Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen is partner en ambassadeur in het project ‘Waterklaar’. Deze samenwerking tussen verschillende gemeenten, waterschappen, woonstichtingen en bedrijven ontwikkelt methoden om duurzamer om te gaan met hemelwater. De projecten zijn gericht op het vasthouden, bergen en infiltreren van water om de overbelasting van de riolering tegen te gaan. Er worden door de overheid subsidies beschikbaar gesteld voor het toepassen van maatregelen en samen worden de nieuwe methoden in de praktijk toegepast.

De initiatieven van ‘Waterklaar’ dragen bij aan minder hittestress, een betere vochtregulatie bij droogte, minder wateroverlast en een betere waterkwaliteit.

Herman Vaessen heeft al meerdere projecten op basis van het concept ‘Waterklaar’ gerealiseerd en denkt graag met u mee bij de afkoppeling van het regenwater in uw project.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Klik dan hier voor een 3D visualisatie van het infiltratieplan voor Basisschool De Schrank.

Meer weten over ‘Waterklaar’? Klik dan hier voor een bezoek aan de website met informatie en nog meer inspirerende ideeën.

zwembad

buitenverblijf

belevingstuin

natuurlijk spelen

ontwerp

prairietuinen

de levende tuin

vitaalgroen

inspiratie